Information och villkor

Observera att hela vår anläggning är rökfri from den 1 juli 2019.

Vilka alternativ finns det om man vill köra?
Svar: Antingen kan man komma förbi när vi har öppet för drop-in, eller om man är ett större sällskap finns det möjlighet att boka.
Se vår prislista för att läsa mer om de upplägg vi erbjuder. 

Vilka öppettider har ni?
Svar: Se våra öppettider här.

Hur ung/liten får man vara för att köra?
Svar: Vi har en nedre gräns på 150cm på de stora kartarna, ingen åldersgräns finns. Det finns även mindre barnkartar för kortare förare. Samt dubbelkartar som erfaren och utbildad personal kan skjutsa runt de yngsta förarna i eller de förare som inte vill köra själva.

Vilka betalningsalternativ finns?
Svar: Vi tar både kort och Swish.

Varför får jag inte skjutsa mitt barn eller en rörelsehindrad i dubbelkarten?
Svar: Det är svårare än man kan tro att köra en dubbelkart då det är viktigt kunna hålla koll på hur passageraren upplever körningen samtidigt som man måste vara beredd på att den man skjutsar kan påverka styrningen av karten. Vi har haft incidenter där barnen har kommit in och varit skärrade och ledsna. Detta är inte en någon bra upplevelse som vi vill erbjuda, därför skjutsar istället en utbildad och erfaren förare från personalen runt dem. De som åker med får då aktivt under färden bestämma hur fort eller långsamt det ska gå, och om passageraren vill pausa eller avbryta körningen respekterar föraren givetvis detta. Allt för att upplevelsen ska vara så säker och rolig som möjligt.

Varför får inte vuxenkartar och barnkartar köra samtidigt på banan?
Svar: Vuxenkartarna är mycket större och tyngre än barnkartarna, så vid en eventuell kollision skulle den mindre gokarten ta emot nästan hela krockvåldet, vilket är en säkerhetsrisk för barnen. 

Hur fungerar det om det ligger en bokning samtidigt ni har öppet för drop-in?
Är det öppet för drop-in tar vi emot alla kunder som kommer till banan, oavsett om det ligger en bokning eller inte. Vi samkör bokningar med drop-in genom att köra vartannat heat bokning, varannan drop-in.

Vad händer om man kör sönder en hyrkart?
Svar: Vid vårdslös körning debiteras kostnaden för den trasiga delen.

Vad händer om man tappar hjälmarna i asfalten?
Svar: Hjälmarna är mycket viktiga säkerhetsskydd som ska hanteras varsamt, om ni tappar dem i marken debiterar vi er på 500 kronor per skadad hjälm.  

Hur mycket får man krocka med varandra?
Svar: Så lite som möjligt. Säkerheten för förarna och personalen är mycket viktig. Bedömer personalen att ni kör vårdslöst kan de använda en fjärrkontroll för att sänka farten eller stänga av gokarten helt. Om personalen bedömer att föraren har kört vårdslöst fråntas rätten till fortsatt körning, avgiften återbetalas då ej. Detta gäller även under gruppbokningarna.

Vi blev färre deltagare än beräknat, vad händer med betalningen?
Svar: Har förändring meddelats minst 3 dagar före utsatt tid dras beloppet av. Annars debiteras ni hela beloppet. Observera att vi har ett minimiantal på 8 förare för Grand Prix-bokningar, blir ni färre än så får ni givetvis komma och köra ändå, men då förbehåller vi oss rätten att debitera er upp till minimibeloppet 3280 (410 x 8) kronor.

Har ni servering?
Svar: Ja vi har en servering där ni kan köpa enklare fika såsom kaffe, glass, läsk, festis, godbitar m.m. Vårt utbud hittar ni här.

Går det att köra om det regnar?
Svar: Nej, vid regn ställs körningen in av säkerhetsskäl, eventuella köpta biljetter återköps då och gruppbokningar får kostnadsfritt flyttas eller ställas in. 

Är bokningen bindande?
Svar: Ja det är den. Dock ej om avbokning sker till bokning@gokartumea.se minst 3 dagar innan bokad tid. Oftast går det att kostnadsfritt omboka till en ny tid istället, om ni skulle få förhinder den aktuella tiden. Uteblir ni från er bokade tid debiteras ni på minimibeloppet 3120 kronor.

 

Om bokningar

För gruppbokningar har vi en nedre längdgräns på 150 cm, ingen åldersgräns finns. Har ni en barngrupp som vill testa att köra hyrkart, skicka ett mail till oss så kan vi förhoppningsvis även lösa det. 

Observera att vi har en nedre gräns på 8 personer för Grand Prix-bokningar. Om ni är färre förare är ni självklart välkomna att köra ändå, men då förbehåller vi oss rätten att debitera er på minimibeloppet 3280 (410 x 8) kronor. Mindre grupper är välkomna på våra drop-in tider eller enligt överenskommelse med oss. 

När ni vill boka en tid, vänligen uppge ungefär hur många ni kommer att bli, ungefär vilken tid som skulle passa er, samt ett telefonnummer vi kan nå er på. Vänligen läs igenom vår information innan ni kommer till banan. Gå vidare till bokning.